Як заснути: секрети здорового сну

Часті недосипання заради роботи та навчання не лише зменшують нашу працездатність, а ще й погіршують здоров’я. Описані нижче правила допоможуть зробити сон здоровішим.

1.Запам’ятайте найбільш зручну позу для сну
Спробуйте змінити своє місце розташування і відмітити найбільш зручне. Можна просто запам'ятати те положення тіла, в якому ви прокинулися. Наступного разу, коли відправитеся спати, лягайте саме так.

2. Створіть умови для сну
Щоб швидко заснути, потрібно дотримуватися деяких умов. У кімнаті, де ви спите, повинно бути тихо і темно. Приміщення має бути провітреним. Матрац  і подушка на ліжку не мають бути занадто м'якими.

3. Поекспериментуйте з денним сном
Денний сон позбавить вас від втоми ввечері. Тільки не варто спати більше, ніж півгодини. Це погано позначиться на нічному сні.

4. Не пийте каву ввечері
Намагайтеся не пити кави ввечері. Замість цього - зробіть кілька фізичних вправ і випийте склянку води.

5. Лягайте і вставайте в один і той же час
Не обов'язково відправлятися спати точно в запланований час. Просто лягайте в межах двох годин. Наприклад, в районі опівночі, якщо ви встаєте в 7-8 ранку. Близько семи-восьми годин сну повинно вистачити для продуктивного дня.

6.Стомилися - вирушайте спати
Якщо на годиннику той час, коли ви звикли йти спати - не намагайтеся щось зробити, відразу йдіть спати.

7. Робіть зарядку рано і не їжте пізно
Пізня вечеря - один з головних ворогів гарного сну. Багатьом людям також важко заснути після вечірнього походу в спортзал. Прислухайтеся до своїх відчуттів і дотримуйтеся їх.

За матеріалами lifehacker.ru

No comments:

Neo Counter